Now LivaNova

Cyberonics is nu LivaNova. Meer informatie hier.

Wanneer geneesmiddelen niet kunnen zorgen voor de aanvalscontrole die u verdient, is het tijd om andere opties in plaats van meer medicatie te overwegen.

Vraag uw arts of deze behandelopties geschikt voor u zijn.

 

Behandeloptie

Wat is het?

Voor wie?

VNS Therapy

Een implanteerbaar apparaat dat u met uw huidige behandeling kunt gebruiken en dat aanvallen in frequentie en intensiteit kan doen afnemen.

Mensen van wie de medicatie niet helemaal effectief is of niet meer werkt, of mensen van wie de medicatie bijwerkingen heeft die een invloed hebben op hun dagelijkse leven.

Hersenoperatie

Een operatie aan bepaalde delen van de hersenen die aanvallen veroorzaken.

Mensen met bepaalde vormen van moeilijk te behandelen epilepsie.

Ketogenic diet

Een dieet met veel vetten en weinig koolhydraten waarvan gedacht wordt dat het, ondanks dat het maar tijdelijk wordt gevolgd, langdurige voordelen heeft. 

Over het algemeen kinderen tot 12 jaar oud.

Aangepast Atkinsdieet

Voor het grootste deel vergelijkbaar met Atkins, behalve dat er geen beperkingen zijn voor eiwitten, vloeistoffen of calorieën en het niet begint in het ziekenhuis of met vasten.

 

Medicijnen tegen epilepsie

De eerstelijnsbehandeling van epilepsie, hoewel een op de drie mensen zijn aanvallen niet onder controle kan houden met medicatie alleen.

Mensen met bepaalde vormen van epilepsie, maar het wordt vaak gebruikt in combinatie met andere therapieën voor de behandeling van moeilijk te behandelen epilepsie..